LENNIK² - Activiteiten & Nieuws & Bibliotheek

 

ActiviteitenKalender

Nieuws

Ons INFOBLAD

Foto-nieuws

Bibliotheek & archief

 

 

>> Nieuws <<


2023


 • 16-17 september 2023: Lennik Kwadraat neemt een nieuwe start met een vernieuwd Eetfestijn : het is een succes, de zaal loopt twee dagen vol! Ook zelfstandig (na het einde van het kartel) staan we er.
  Het is ons 27ste najaarseetfestijn met Lennik Kwadraat.

  We realiseren dit ontmoetingsevenement volledig met Lennikse vrijwilligers. We ondervinden veel sympathie en mochten honderden bezoekers verwelkomen.
  Behalve lekker eten, konden zij een praatje maken met onze mensen en onze werking steunen voor een onafhankelijke vernieuwende politiek met visie op maat van Lennik, samen met de Lennikenaren.

  Lees meer in de regionale pers : Lennik Kwadraat neemt nieuwe start met vernieuwd eetfestijn • Zomer : we brengen weer een interessant infoblad LENNIK KWADRAAT uit voor de zomer  (zie onze rubriek Infoblad).


 • Maart : Interview met Lenniks toppoliticus Geert De Cuyper : een reactie op de verbroken kartel-samenwerking tussen N-VA Lennik en Lennik Kwadraat, die nu apart verder gaan.
  Artikel: Het stilzwijgen doorbroken. Geert De Cuyper reageert op de breuk tussen N-VA Lennik en Lennik Kwadraat


 • Maart : zoals elk jaar nemen mandatarissen en bestuursleden van Lennik Kwadraat ook nu weer deel aan de jaarlijkse lenteschoonmaak-veertiendaagse.
  Lennik Kwadraat heeft steeds een groene inslag gehad in zijn partijprogramma.
  Met rondgangen in onze gemeente dragen we opnieuw bij aan deze zwerfvuilopruimactie.
  Samen werken we aan een proper Lennik!


 • Januari : Onze gemeenteraadsleden van Lennik Kwadraat steunen en bedanken ons gemeentepersoneel :
  jaarlijkse actie met chocolaatjes bij de verschillende diensten en gemeentelijke sites.2022


 • December: met ons team van Lennik Kwadraat steken we graag ook de handen uit de mouwen op de Lennikse boomplantactie bij Slagvijver!


 • November : we zijn (uiteraard!) aanwezig op de Lennikse Jaarmarkt met een opgemerkte eigen stand en tent van Lennik Kwadraat (op de hoek Keymolenstraat-Ghijselenstraat).

  Veel enthousiaste bezoekers kwamen langs en konden gezellig iets drinken en ons aanspreken. Ons verkoopaanbod van bekers pasta met zelfgemaakte saus werd zeer geapprecieerd en we presenteerden een voorstellingsflyer.


 • Het kartel tussen Lennik Kwadraat en N-VA wordt na een evaluatie en in het licht van de komende gemeentelijke verkiezingen van 2024, niet meer verder gezet. Ondanks het succes bij de verkiezingen waarbij ons kartel de grootste lijst van Lennik werd, en de grootste stemmentrekker had, willen beide partijen hun eigen identiteit meer beleven.
  De kartel-samenwerking stopt.

  We zullen dan ook niet meer samen op één lijst opkomen als 1 team. Beide partijen gaan apart verder, met hun eigen werking en visie op politiek in Lennik.
  Enkele bestuursleden verlaten enerzijds N-VA Lennik, anderzijds Lennik Kwadraat. Het voltallig kernbestuur van Lennik Kwadraat blijft actief.


 • 2022: het opnieuw organiseren van een jaarlijks eetfestijn - na de covid19-beperkingen - verliep met diverse onduidelijkheden. Uiteindelijk heeft de N-VA-afdeling Lennik plots beslist om zelf apart een mosselfestijn te organiseren, zonder Lennik Kwadraat.
  Als onafhankelijke partijen kunnen zowel Lennik Kwadraat  als N-VA Lennik eigen activiteiten organiseren, we hebben immers ook aparte besturen, websites en infobladen.
  Voor een apart eetfestijn van Lennik Kwadraat is er nog geen datum, we sluiten alleszins niets uit.

  Het mosselfestijn (op zijn hoogtepunt 4 dagen lang en meer dan 1400 bezoekers) vierde in 2020 zijn 50ste editie. Een hele evolutie.
  Oorspronkelijk gestart als Mosselfestijn van Volksunie Lennik - en (na het ontbinden van de Volksunie)
  vanaf 2004 het Mosselfestijn van LENNIK 2000 / LENNIK KWADRAAT (oud VU'ers met onafhankelijke Lennikenaren),  
  vanaf 2013, het jaar na het aangaan van een verkiezings-kartel met de nog jonge N-VA-afdeling Lennik, mosselfestijn van beide partijen (het kartel) gezamenlijk.
  Tot in 2020 het laatste mosselfestijn van Lennik Kwadraat.


 • Maart : ook dit jaar nemen mandatarissen en bestuursleden van Lennik Kwadraat deel aan de jaarlijkse lenteschoonmaak-veertiendaagse. Met rondgangen in onze gemeente dragen we opnieuw bij aan deze zwerfvuilopruimactie.
  Samen werken we aan een proper Lennik!


 • Januari : (Onze) Grootste fractie in de gemeenteraad steunt en bedankt ons gemeentepersoneel : jaarlijkse actie met chocolaatjes2021


 • November 2021: Door de covid19-gezondheidscrisis hebben wij ook onze vaste waarde op de Jaarmarkt, ons eigen jaarmarktcafé, afgelast omwille van de veiligheid en volksgezondheid.
  De noodgedwongen niet-invulling van onze stand zouden we wel met decoratie oproepen tijdens de jaarmarkt; zo blijven we symbolisch aanwezig en steunen we het jaarmarktgevoel in Lennik.
  Update: uiteindelijk is de Jaarmarkt dinsdagavond/woensdag voordien te elfder ure toch nog afgelast.


 • Actie inruiling gemeentelijke huisvuilzakken : eerst was er ons protest in de gemeenteraad, waardoor we toch een gedeeltelijke omruiling bekwamen, vervolgens was er nog verlenging van de gebruiksdeadline met een maand.
  Dan organiseerden wij zelf 2 inzamelmomenten op de Markt eind augustus en begin september voor ooit aangekochte gemeentelijke huisvuilzakken die het gemeentebestuur niet in kleinere hoeveelheden wilde omruilen. Nochtans had de Gemeente geld ontvangen voor deze vuilniszakken, geldig voor ophaling.
  In totaal zamelen wij meer dan 500 vervallen verklaarde gemeentelijke huisvuilzakken in, en door herverdeling konden wij deze omruilen op 16 september, en opnieuw correct verdeeld bezorgen aan de Lennikenaren die deelnamen aan onze zelf georganiseerde actie. Omruilactie ter waarde van bijna 1000 euro!!


 • Mosselfestijn 2021 : Oorspronkelijk hadden we voorzien het jaarlijks Mosselfestijn van ons kartel te verhuizen naar het najaar, namelijk begin oktober. Maar door de organisatorische onduidelijkheden (o.a. met evolutie coronaregels) en onvoldoende (tijdige) garanties over de volledige uitrusting van de nieuwe gemeentelijke feestzaal Jo Baetens, hebben we beslist geen eetfestijn te organiseren dit najaar. Ook geen afhaal-eetfestijn. We kijken uit naar betere omstandigheden begin maart 2022!


 • April : Ook dit jaar nemen mandatarissen en bestuursleden van onze politieke groep deel aan de jaarlijkse lenteschoonmaak-veertiendaagse. Met tweemaal een rondgang in onze gemeente dragen we opnieuw bij aan deze zwerfvuilopruimactie.
  Samen werken we aan een proper Lennik!


 • Maart : Ook dit jaar nemen mandatarissen en bestuursleden van onze politieke groep deel aan de jaarlijkse lenteschoonmaak-veertiendaagse. Met tweemaal een rondgang in onze gemeente dragen we opnieuw bij aan deze zwerfvuilopruimactie.
  Samen werken we aan een proper Lennik!


 • Nieuw : Afhaal-eetfestijn van LENNIK KWADRAAT met onze kartelpartner N-VA Lennik.

  Omwille van de coronamaatregelen organiseren wij in 2021 op 6-7 maart een veilig alternatief in de plaats van ons jaarlijks voorjaar-eetfestijn.

  Door bij ons te bestellen, geniet je van een kookvrije dag en steun je niet alleen ons, maar steun je ook lokale handelaars.

 • Januari : (Onze) Grootste fractie in de gemeenteraad steunt en bedankt gemeentepersoneel : jaarlijkse actie met chocolaatjes2020
2019
2018

2017


 • December :   Nieuwe Wensen-banners in het Lennikse straatbeeld
  namens ons kartel voor Nieuwjaar • Oktober-December :   Extra Edities van ons infoblad 'Lennik Kwadraat'
  naar aanleiding van de problematische toestand in het gemeentebestuur • November :   steeds aanwezig met onze sympathieke Jaarmarkt-ACTIE + ons (vollopend) JaarmarktCafé • 17 oktober :   Persconferentie van N-VA - LENNIK KWADRAAT : "Heeft bestuur Lennik nog wel meerderheid? /
  Het krakkemikkige pad van OpenVLD-CD&V in Lennik " • Oktober :   ons traditiegetrouw Najaarsetentje vernieuwt met de invoering van een vegetarische schotel • Augustus-september:   onze ploeg publiceert het 50ste nummer van onze maandelijkse internetkrant De Lennikse Tribune !  
  een unieke en consequente inspanning om de Lennikenaren maximaal te informeren

  maandelijkse internetkrant De Lennikse Tribune • Juni 2018 :   Rondgang DorpsBevraging + 4de Pop-upCafé   in Sint-Kwintens-Lennik  (ACTIE inspraak voor de Lennikenaren)  Dorpsbevraging - Enquete burgers Lennik 2017       • Juni :   ACTIE   "Opnieuw naar een veilig verkeersbeleid in Lennik"
  (info en foto's: zie onze rubriek Standpunt)


 • Mei :   Rondgang DorpsBevraging + 3de Pop-upCafé   in Sint-Martens-Lennik  (ACTIE inspraak voor de Lennikenaren) • Nadere uitleg :     leden van de fractie N-VA - LENNIK KWADRAAT : wie hoort bij welke partij


 • April :   Rondgang DorpsEnquete + 2de Pop-upCafé   in Eizeringen  (ACTIE inspraak voor de Lennikenaren)
 • Maart : ons 47ste Groot Lenniks MOSSELFESTIJN is opnieuw een groot succes. Dank aan alle bezoekers!


 • 29 januari 2017 : onze NIEUWJAARSRECEPTIE   met opmerkelijke gastspreker Maurits Van Liedekerke   (zie onze infobladen van januari en februari 2017)


 • Januari : (Onze) Grootste fractie in de gemeenteraad bedankt gemeentepersoneel : jaarlijkse actie met chocolaatjes

2016


 • Een kleine terugblik op de eerste jaren van de legislatuur (2013-2016) :  
  onze fractie zit niet stil !


 • December : ACTIE "Stop de verrommeling van onze wegenis"
  (info en foto's: zie onze rubriek Standpunt)


 • November : Jaarmarkt-actie   +   ons JaarmarktCafé

 • Oktober : Najaarsetentje +   DorpsEnquete + 1ste Pop-upCafé   in Gaasbeek   (ACTIE inspraak voor de Lennikenaren) • September :  LUDIEKE ACTIE (met schaap): Voor een propere gemeente Lennik / Bestuurscoalitie laat Lennik vervuilen
  (info en foto's: zie onze rubriek Standpunt)


 • Augustus :   PERSCONFERENTIE   "Cijfers spreken: 3 jaar te weinig daadkracht in Lenniks beleid"


 • We voeren in mei, juni en juli,  3 opgemerkte ludieke acties
  met opmerkingen en ideeën rond mobiliteit,   verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid, alsook rond afvalbeleid in Lennik • 46ste Groot Lenniks MOSSELFESTIJN : op 05-06-09/ 03 / 2016


 • NIEUWJAARSRECEPTIE op 31 januari 2016 :
  lokaal-politieke toespraak door Geert De Cuyper, gastspreker Johan Vermeersch, en verrassingsoptreden van Fried Ringoot! • Januari 2016 : onze fractie dient een concreet alternatief voorstel in om te komen tot een gemeenteBudget dat een meerderheid in de gemeenteraad kan goedkeuren • aanpassingen "Wie zijn we" : mandatarissen + bestuur van Lennik Kwadraat • Januari 2016 : onafhankelijk gemeenteraadslid Kelly Van Vlaenderen sluit aan bij Lennik Kwadraat ! • (Onze) Grootste fractie in de gemeenteraad bedankt gemeentepersoneel


 • Januari 2016 : Wijziging OCMW-raadsleden :
  Ernest Vankelecom en Chris Van Belle stoppen na een halve termijn (zoals overeengekomen in overleg) in de Lennikse OCMW-raad.
  Beiden hebben een lange staat van dienst, veel dank voor de inzet!
  Nils Dekaezemaeker en Wim Durang volgen hen op. Zo geven we kans aan vernieuwing.


2015


 • December 2015 : Wim Durang was een jaar lang gemeenteraadslid in vervanging, en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Bedankt!


 • "Geen democratische besluitvorming meer in Lennik" :   zie artikel in de pers • UPDATE van de pagina VERKIEZINGEN :
  met de verkozenen + opvolgers, en de evolutie daarin


 • November : JAARMARKT Lennik :
  Ondanks het slechte weer en wat vroegere sluiting van de 66ste jaarmarkt was ons JaarmarktCAFE weer een haven van warmte en gezelligheid, en zelfs onze strandballen-uitdeelactie had nog enig succes.

 • Volg onze berichten op Twitter en de hoofd-Facebook-pagina van LENNIK KWADRAAT
  ook via deze website : pagina Contact & Sociale media • Geslaagd Najaarsetentje van N-VA - LENNIK KWADRAAT : op 5-6 oktober 2015


 • Najaar : uitbreiding van ons bestuur van LENNIK KWADRAAT


 • Volg onze regelmatige PERSmededelingen


 • 45ste Groot Lenniks MOSSELFESTIJN : op 28/02 + 01-02/03 /2015


 • Januari 2015 : Wijziging GEMEENTERAADSLEDEN :
  Fried Ringoot stopt (onze grote dank en respect!),
  Gun Mignon vervangt hem definitief,
  Wim Durang wordt tijdelijk gemeenteraadslid in vervanging. • Onze NIEUWJAARSRECEPTIE op 25 januari 2015 :
  vurige overzichtstoespraak over verleden, heden, toekomst door Etienne Van Vaerenbergh en ludieke sketch door Fried Ringoot : beide memorabel! • Nieuwe hoofding   infoblad LENNIK KWADRAAT !
  (foto PRINS-inhuldiging als toonbeeld van een bruisend Lennik dat mensen samenbrengt).
 • Volg onze maandelijkse internetkrant  De LENNIKSE TRIBUNE    
  in de rubriek STANDPUNT • Update :  maandelijks de Agenda van de openbare GEMEENTERAAD
  + de toegevoegde agendapunten van onze gemeenteraadsleden ! • N-VA - LENNIK KWADRAAT steekt gemeentepersoneel hart onder de riem in kille tijden
  zie persartikel2014


 • Volg onze maandelijkse internetkrant  De LENNIKSE TRIBUNE     in de rubriek STANDPUNT


 • NOVEMBER : persaandacht :
  Lennikse oppositie (N-VA - LENNIK²) vraagt ontslag van burgemeester De Knop en schepen Elpers.
  Ze hebben - respectloos - verkeerde informatie verschaft aan de gemeenteraad en de pers, over het dossier rond de omgevingswerken van het Sint-Godelieve-instituut. Gemeenteraadslid Geert De Cuyper stelt dat de burgemeester en de schepen daarom niet meer kunnen functioneren.


 • NOVEMBER : Jaarmarkt Lennik :
  Ons JaarmarktCAFE liep weer gezellig vol, en jong en oud nam gretig onze strandballen in ontvangst op een stralende 65ste jaarmarkt !

 • OKTOBER : vernieuwd kernbestuur van LENNIK² • OKTOBER : ons jaarlijks NAJAARSETENTJE loopt als een trein. • SEPTEMBER : Bruno Moens stopt als gemeenteraadslid (wegens verhuis).
  Een volledige uitzonderlijke editie van de Lennikse Tribune kan worden gevuld met zijn indrukwekkende bijdragen en inbreng! Bedankt, Bruno!
 • Vernieuwde pagina  Wie zijn we   (bestuur, mandatarissen, vertegenwoordigers) • Volg onze persberichten     in de rubriek STANDPUNT


 • 44ste Groot Lenniks Mosselfestijn kent uitstekende opkomst: we zitten in de lift !


 • Nieuw op de webstek :     Agendapunten openbare zittingen GEMEENTERAAD  2014


2013


2012


2011


2010
2009
2008
2007
2006
2005
 >> Foto-nieuws <<Terugblik via foto's :

>> Infoblad <<Permanent hier na te lezen :

 

>> Lennikse activiteiten-kalender <<

 

 

 

 

 

>> Bibliotheek (archief)<<