LENNIK 2000 en nationale partijpolitiek


Geert De Cuyper:
Geert De Cuyper - infopagina


Wim Durang:
Wim Durang - infopagina

Bij de Verkiezingen voor het Vlaams Parlement van 7 juni 2009 zullen enkele LENNIK 2000-gezichten kandidaat zijn voor nationale partijen.

Alleszins is LENNIK 2000 als groep een bij uitstek lokaal samenwerkingsverband, niet gebonden aan een nationale politieke partij. Op gemeentelijk vlak blijft LENNIK 2000 dan ook één en onafhankelijk.
Met deze dynamische ploeg werken we permanent aan ťťn gezamenlijk, opbouwend project, precies op maat van onze gemeente (zie ons programma van LENNIK 2000).

Wie actief is bij LENNIK 2000, heeft wel de vrijheid om op bovengemeentelijk niveau militant te zijn voor een nationale politieke partij, en eventueel deel te nemen aan parlementsverkiezingen.


Zo maakte, eind december 2008,
Geert De Cuyper, eerste Schepen van Lennik, bekend dat hij aansluit bij N-VA. Hij krijgt een plaats op NVA's Vlaams-Brabantse lijst bij de komende verkiezingen voor het Vlaams Parlement.

Ook Wim Durang, die bij LENNIK 2000 al van in het begin de secretaris-functie vervult, zal kandidaat zijn, echter wel op de lijst van SLP (het voormalige Spirit), waarbij hij al actief is sinds de oprichting in 2001.

Beiden zijn al jarenlang actieve bestuursleden van LENNIK 2000 (en voordien VU-Lennik). Bij de Kamer-verkiezingen van 1999 waren Geert en Wim nog beiden kandidaat op dezelfde lijst van VU-ID. Door het splitsen van de VU, zijn ze op nationaal vlak bij verschillende partijen uitgekomen.


Zowel Geert als Wim blijven gemeentelijk samenwerken binnen het bestuur en de werking van LENNIK 2000, in uitstekende verstandhouding.
Met het gehele bestuur en de mandatarissen
wordt zo gezamenlijk en met volle overtuiging verdergewerkt aan het realiseren van ons vernieuwend programma. Het is een bijkomend bewijs dat LENNIK 2000 een open, productieve en actieve groep is.
De groep LENNIK 2000 geeft dus geen stemadvies bij andere dan gemeentelijke verkiezingen. En er wordt dan ook geen plaatselijke afdeling van N-VA of SLP in Lennik opgericht.


Sinds 1994 groepeert LENNIK 2000 gemotiveerde mensen van over de gehele gemeente, van alle leeftijdscategorieŽn, met diverse achtergronden en aandachtspunten.
Met deze onafhankelijke en dynamische ploeg werken we permanent aan één gezamenlijk, opbouwend project, precies op maat van onze gemeente  (zie programma LENNIK 2000).

Alle bestuursleden en mandatarissen van LENNIK 2000 hebben de vrijheid om op bovengemeentelijk niveau militant te zijn voor een nationale politieke partij, en eventueel deel te nemen aan parlementsverkiezingen.
LENNIK 2000 vindt het immers belangrijk en positief dat mensen zich politiek engageren.


Wim DURANG was bij de verkiezingen van 1999, jongerenkandidaat op de VU-ID-lijst voor de Kamer.

Daarna was hij tweemaal kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen en werd 1e en 2e opvolger voor de gemeenteraad.
Bij de verkiezingen van 7/06/2009 is Wim opnieuw kandidaat: "Omdat het te belangrijke verkiezingen zijn; ik wil een duidelijke en positieve keuze maken".

Wim was geruime tijd actief als nationaal partijraadslid bij Volksunie en Spirit. Zijn partij is wel eens van naam veranderd, maar hij bleef steeds eenzelfde politieke lijn volgen: Spirit/ VlaamsProgressieven, vandaag genaamd SLP.

Wim Durang is 3e effectieve kandidaat voor het Vlaams Parlement op lijst 4.


Geert DE CUYPER
, advocaat, is van jongsaf sterk geÔnteresseerd in politiek, en was actief in de voormalige Volksunie.
Hij was eerder al een kandidaat op VU-Kamerlijsten in '95 en '99.

Met de splitsing van de VU is hij enkele jaren uit de bovengemeentelijke politiek getreden. Nu wil hij in 2009 opnieuw op een hoger politiek niveau mee kandideren, en dit via de N-VA.

Sinds 1982 neemt Geert De Cuyper in Lennik deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.
Hij werd verkozen in de gemeenteraad
in 1988.
Hij is schepen sinds 2001.

Geert De Cuyper is 3e opvolger voor het Vlaams Parlement op lijst 5.


LENNIK 2000 wil Wim en Geert gelukwensen met hun engagement!

 


Zie ook:

Zie ook:

 


> Naar de hoofdpagina van de  Webstek van LENNIK 2000