Dorien Herremans is
nieuw Gemeenteraadslid!Op 21 mei 2007 legde Dorien Herremans de eed af als nieuw gemeenteraadslid van Lennik.

Vier dagen vóór haar 20ste verjaardag werd ze meteen de jongste in de gemeenteraad.


Zo zet LENNIK 2000 z'n reputatie van vernieuwer verder, door net als vorige legislatuur, ook jongeren en vrouwen als gemeentelijke mandatarissen te kunnen laten meewerken aan het beleid.

Bovendien vertegenwoordigt Dorien nu mee de deelgemeente Sint-Kwintens-Lennik, waar meestal eerder weinig Lennikse gemeenteraadsleden wonen.

Klik voor een grotere foto

Dorien zweert "de verplichtingen van mijn ambt trouw na te komen" voor de burgemeester.   ( FOTO: Erik O )

Klik voor een grotere foto

Applaus en felicitaties voor Dorien!   ( FOTO: Erik O )

Als nieuwkomer bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2006, scoorde Dorien meteen de meeste voorkeurstemmen na onze 5 andere huidige mandatarissen. Geen wonder: ze is erg sociaal ingesteld en actief binnen o.a. de jeugdbeweging.

Het nieuwe gemeenteraadslid kwam er in opvolging van Etienne Van Vaerenbergh, die als Schepen al automatisch bij de gemeenteraad betrokken is.

Etienne is echter ook OCMW-voorzitter en dus OCMW-raadslid. Omdat we bij LENNIK 2000 geen voorstander zijn van een dubbelmandaat tussen gemeenteraad en OCMW-raad, nam hij vrijwillig ontslag uit de gemeenteraad.

Na 30 jaar (!) doet Etienne zo weliswaar afstand van zijn formeel stemrecht in de Lennikse gemeenteraad, maar hij behoudt er als Schepen/OCMW-voorzitter wel het spreekrecht, en blijft volop meewerken in de vergaderingen.

In het Lenniks Schepencollege is en blijft Etienne Van Vaerenbergh volwaardig stemgerechtigd lid. Hij zet zijn dagelijks inzet voor het OCMW, de verbetering van de openbare werken en mobiliteit, het toerisme en het welzijn, onverminderd verder.

Gelukkig maar! Lennik kan zijn ervaring, kunde en passie voor het gemeentelijk bestuursniveau, nog altijd goed gebruiken. Gezien Etiennes voorkeurstemmen, is dit immers ook de wil van de Lennikse kiezer.

Door dit gebaar is de LENNIK 2000-fractie met Dorien ondertussen een fris nieuw gezicht rijker. De democratische vertegenwoordiging van de Lennikse bevolking kan er maar wel bij varen!

Wij wensen Dorien veel succes met deze nieuwe uitdaging!


WD, LENNIK 2000

Klik voor een grotere foto

De mannen van LENNIK 2000 in de gemeenteraad kijken goedkeurend toe, van achter de tafel (v.l.n.r.) :
Schepen Geert DE CUYPER (half verborgen),
Schepen Etienne VAN VAERENBERGH,
Erik O (aan de camera), en Ernest VANKELECOM.
( FOTO: Lennik )

 


> Meer info over Dorien Herremans> Terug naar hoofdpagina  Webstek van LENNIK 2000 :