FOTONIEUWS bij LENNIK²

Heel wat momenten in de werking van LENNIK 2000 en LENNIK² kunnen eenvoudig voorgesteld worden door een foto.
Foto's zijn bij uitstek getuigen van een moment.  Daarom deze fotonieuws-pagina's.

Voor de ene een toffe terugblik, voor anderen ongetwijfeld een bron van diverse ontdekkingen!

FOTO's ACTUEEL 2011-2012 :  

 Klik op de foto-map voor meer informatie :
Lennik2000 in de wereld

 

Ons jaarlijks Mosselfestijn

 > Zie ook  FOTO-Nieuws 2009 : terugblik Nieuwjaarsreceptie LENNIK 2000


 
Foto's Jaarmarkt 2008 Fotowedstrijd Zomer in Lennik LENNIK2000 wint Quiz Vakantiewensen in Lennik

 

 

Zaterdag 22 november 2008 :
JAARMARKT  Lennik
.

LENNIK 2000 was zoals altijd van de partij voor dit hoogfeest in onze gemeente! Altijd een dag van ontmoeting en plezier!

Veel volk op de Lennikse Jaarmarkt 2008

Flink wat volk op de winterse Lennikse Jaarmarkt! (Albert Vanderkelenstraat)

Sympathisanten kwamen zich warmen en een praatje slaan in het JaarmarktCafeetje van LENNIK 2000.

Aan het raam verloopt de jaarmarktdrukte langs de centrale Vanderkelenstraat, waar LENNIK 2000 letterlijk de rode loper had uitgelegd voor de Lennikenaren.

Gezellig LENNIK 2000-Jaarmarktcafeetje

Gezellig daar in het LENNIK 2000-cafeetje! (fragment)

Sfeerbeeld overvolle JaarmarktCafe  LENNIK 2000
Nog een blik in het overvolle JaarmarktCafé van LENNIK 2000.

Gemeenteraadslid Ernest Vankelecom showt één van de LENNIK 2000-paraplu's en weet als geen ander de jaarmarktsfeer mee te beleven !

Een vaste traditie op de jaarmarkt is ook de sympathieke actie van LENNIK 2000 met toffe gadgets voor de jaarmarktbezoekers.
Een attentie die velen waarderen!

LENNIK 2000 deelt strandballen uit

De jongste jaren delen we (heel optimistisch tijdens een winterkermis) handige, kleurige strandballen uit.

Ook de LENNIK 2000-balpennen waren nog steeds te verkrijgen, en zelfs LENNIK 2000-paraplu's.

Zo dragen we graag ons steentje bij aan de sfeer op de Jaarmarkt, een dag voor alle Lennikenaren!

 

In de vaste zomer-editie van het LENNIK 2000-infoblad, was de wedstrijd deze keer geen kruiswoordraadsel, maar een heuse fotowedstrijd.

De jury bekroonde drie foto's van Lennikenaren die prachtige zomerse taferelen in Lennik wisten fotografisch vast te leggen.

 

We publiceerden deze drie foto's al in ons infoblad in zwartwit-versie, en hier op de website, in volle glorie, in kleurversie.

 

De foto's vergroten kan door op de afbeelding te klikken!

 

Eerste prijs zomerse fotowedstrijd van LENNIK 2000:

"eerste chambre-d'hote op de Markt te Lennik!" (foto Ann Wauters)

"eerste chambre-d'hôte op de Markt te Lennik!"
(FOTO Ann Wauters)

Eén van de winnende foto's van onze vakantiewedstrijd "Zomer in Lennik":

"Lennikse Feesten - ZomerKermis" (FOTO Wim Durang)

 

Eén van de winnende foto's van onze vakantiewedstrijd "Zomer in Lennik":

Olifant in Lennik!

"Olifant in Lennik!" (FOTO J. Arys)

 

Dorien HerremansDaniel Van der SyptGun MignonHans Van LierdeWim Durang

De winnende ploeg, allen bestuursleden van LENNIK 2000: v.l.n.r. Dorien Herremans, Daniël Van der Sypt, Gun Mignon, Hans Van Lierde, Wim Durang.

LENNIK 2000 wint 1ste Quiz van Unicef te Lennik!

Op zaterdag 25 oktober organiseerde Unicef Pajottenland zijn eerste Benefiet-Quiz in Lennik. Het was direct een schot in de roos: de feestzaal van het sport- en ontmoetingscentrum Jo Baetens liep vol met maar liefst 32 ingeschreven quizploegen.
De opbrengst van de avond ging naar het actieprogramma "Samen 4 miljoen baby's redden" van UNICEF, het kinderhulpfonds van de Verenigde Naties. Aan zo'n goed doel moesten we wel meewerken!

En wie werd winnaar van de quiz? Toch wel zeker het team van "LENNIK 2000"! Van in het begin lag deze ploeg aan de leiding, en toch bleef het spannend door de vele quizrondes.

 

Behalve een gezellige, leerrijke en spannende avond, steunden we mee een goed doel, én hielden de eer van LENNIK 2000 hoog. Eens te meer een sterk team!

Proficiat aan de organisatie van de quiz en de vele deelnemers!

 

Foto hiernaast :
LENNIK 2000-gemeenteraadslid Dorien Herremans mocht de prijzen voor de winnende quizploeg in ontvangst nemen.

 

Gedurende de zomervakantie 2008 had het team van LENNIK 2000 verschillende borden langs de Lennikse invalswegen geplaatst, met een vakantiewens voor de Lennikenaren.

Onze gekende kleurrijke silhouetten herinneren eraan dat LENNIK 2000 zich blijft inzetten om Lennik kleur te geven, te vernieuwen en goed te besturen.


Ludiek als we al eens durven zijn, bestonden alle hoofdslogans, in een vijftal variaties, telkens uit drie woorden met de initialen BHV.

Klik om te vergroten
LENNIK 2000 zet zich het hele jaar in, niet enkel tijdens verkiezingscampagnes. Met zijn sympathieke vakantieborden in het straatbeeld wenste LENNIK 2000 alle Lennikenaren een aangename zomervakantie.

Klik om te vergroten


BHV-doorbraak of vakantierust ?

Ondanks de vakantieperiode bleef de staatshervorming en de splitsing van het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde het politieke nieuws immers bepalen.

Hoeven we u er nog aan te herinneren dat LENNIK 2000 aan de basis ligt van de acties vanuit de gemeentebesturen om eindelijk BHV te splitsen, en dit dan ook nauwgezet opvolgt.

Alleen in de Vlaamse gemeenten van de regio Halle-Vilvoorde, krijgen we twéétalige kiesbrieven. Dit strookt niet met de indeling van ons land in taalgebieden. Bovendien is de provincie Vlaams-Brabant zo de enige waar niet met een provinciale kieskring wordt gewerkt en worden dus niet alle provincies voor de federale verkiezingen op dezelfde manier behandeld. Deze ongelijkheid en discriminatie werd veroordeeld door het Arbitragehof/Grondwettelijk Hof op 26/05/2003 .

Daarom weigerde Lennik (en enkele andere gemeenten) om de (ongrondwettige) federale verkiezingen van 10/06/2007 zelf te organiseren. Dit besluit van de gemeente werd niet geschorst noch gesanctioneerd.
En van de opgeroepen bijzitters die weigerden om mee te werken aan ongrondwettige verkiezingen, (de actie Burgerzin), werd er één door het Hof van Beroep vrijgesproken : nog wel ons LENNIK2000-bestuurslid Gun Mignon! (zie ons thema-blad 2008/05 in PDF).
57 andere Vlaams-Brabantse weigeraars werden vrijgesproken wegens "verjaard".

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

LENNIK 2000 geeft om Lennik en de Lennikenaren. Vandaar onze permanente inzet voor vernieuwing en verbetering in de gemeente, lange-termijnvisie, onze uitgebreide informatie aan de Lennikenaren én onze oprechte wensen, bijvoorbeeld in de vakantieperiode!

   

 

Zie hier ook ons Foto-nieuws-met-info 2006 (verkiezingsjaar!)