FOTONIEUWS bij LENNIK 2000

Heel wat momenten in de werking van LENNIK 2000 kunnen eenvoudig voorgesteld worden door een foto. Foto's zijn bij uitstek getuigen van een moment.

Daarom lanceerden we voor 2006 deze fotonieuws-pagina.

Voor de ene een toffe terugblik, voor anderen ongetwijfeld een bron van diverse ontdekkingen!

 

Ziehier de gezellige groep van 19 kandidaten van LENNIK 2000 die zich engageerden voor de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006.

De officiële groepsfoto werd genomen in Gaasbeek bij Domein Groenenberg, één van de prachtige groene parken op ons Lenniks grondgebied.

Deze kandidaten scoorden gemiddeld goed : ze haalden voor onze lijst allen, oud én nieuw, het hoogste minimum voorkeurstemmen (boven 100)!

 

 

LENNIK 2000 blijft origineel in zijn campagne.
Na de mysterieuze en kleurrijke silhouetten-campagne, na de informatie-"sleutel" voor alle Lennikenaren, is er de zoekertje-affiche.

Steeds anders dan klassieke partijen, onderscheidt LENNIK 2000 zich zo, op aanplakborden, tussen de wedijverende politieke kleuren en koppen.
Onze campagne promoot eerder de VISIE en het project van een creatief Team, dan individueel opbod van overal louter gezichten op foto-affiche...

LENNIK 2000 wil immers "kleur geven" aan onze gemeente, zowel met ernstige actiepunten (verwijzing naar ons uitgebreid Programma), als met een frisse aanpak, wat Lennik nog meer de vernieuwende, creatieve en bruisende uitstraling moet geven, die het verdient!

We vliegen er opnieuw in, tenminste als de Lennikse kiezers ons voldoende ondersteuning geven op 8 oktober!

   

Op 2 september '06 hield LENNIK 2000 een persconferentie. We stelden er officieel onze kandidatenlijst voor, en ook ons verkiezingsprogramma.
De sfeer was opperbest en vol ambitie. Fier op onze realisaties voor een meer bruisend en mooi Lennik, dronken we een glas op het verhoopt evenredig (uitstekend) verkiezingsresultaat.

De belangstelling was groot. Artikels verschenen in de belangrijkste dagbladen.

De persteksten zijn voor iedereen beschikbaar op onze verkiezingspagina.

 


Op de prachtige binnenkoer van de Lennikse Schepenbank werd deze toffe groepsfoto genomen, rondom de waterput.
   

In juli doken plots vreemde advertentieplaten met raadselachtige slogans op, langsheen de belangrijkste verbindingswegen in Lennik. In de kleurrijke silhouetten kan men ondermeer een wegenwerker met een spade ontdekken, een schrijfster, een tuinierster, een muzikant, een lezer met klaarstaande laarzen en een bloem, een leraar en ook een wuivende motorrijder.

In de tweede helft van augustus werd het mysterie opgelost: het was de originele teaser of pre-campagne van LENNIK 2000! Misschien had u de contouren al herkend (het zijn allemaal echt kandidaten van LENNIK 2000!).

Je vind de opheldering HIER (PDF-pagina) :
wie poseerde voor welk silhouet
?!

Met deze ludieke campagne wil LENNIK 2000 de troeven van haar open lijst in de kijker stellen :
diversiteit, visie, werkkracht, bestuursbekwaamheid, actief kleur en inhoud geven aan Lennik, verdediging van het Vlaamse karakter van onze streek (actie splitsing Brussel-Halle-Vilvoorde), sterke voeling met het dagelijkse leven in Lennik via het brede verenigingsleven, zichtbare resultaten, de motor van vernieuwing, enz.

Onze lijst pleit overigens ook voor een respectvolle, "propere" en milieuvriendelijke campagne, zonder een wildgroei van individuele foto's en rondslingerende affiches die het straatbeeld en de natuur zouden besmeuren.


De BH van Vilvoorde?! Onder impuls van LENNIK 2000 ontstond het protest van de gemeentebesturen en burgemeesters tegen de verfransingsdruk, door het anachronistische, niet-gesplitste arrondissement B-H-V (Brussel-Halle-Vilvoorde), zodat dit thema opnieuw op de nationale politieke agenda kwam!

   

Eind juni - begin juli bezorgden onze bestuursleden alle Lennikenaren een "informatiesleutel", met nuttige infolijnen en handige website-adressen.

In de informatiemaatschappij van vandaag wil LENNIK 2000 zijn dienstbaarheid ook op deze manier tonen.

Een fijne attentie, omdat we graag de mensen helpen, wegwijs maken en informeren.

Gemeenteraadslid Geert De Baerdemaeker kreeg bij de verspreiding hulp van deze goed uitgeruste professional!

   

Een opgewekte groepsfoto na een van onze bestuursvergaderingen (juni).
(Ter volledigheid: niet alle aanwezigen op de vergadering waren nog beschikbaar voor deze foto, maar het is toch voldoende voor een behoorlijke groepsfoto!).

De ploeg van LENNIK 2000 rust een beetje uit in de zomer, bereidt zich voor op de verkiezingen erna, en wenst alle Lennikenaren een deugddoende zomervakantie!

   

LENNIK 2000 lanceert haar vernieuwd logo! (1 juni 2006)

Er ging heel wat denkwerk aan vooraf.
(zie achterliggende filosofie in ons infoblad).

   

Januari 2006: LENNIK 2000 trekt op bestuursweekend ter voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen.

Op de foto tijdens een werkvergadering (niet alle aanwezigen op dit weekend staan echter op deze foto), zie je (v.l.n.r.) : Gunter Mignon, Nils Dekaezemaeker, Geert De Cuyper, Wim Durang, Etienne Van Vaerenbergh, Geert De Baerdemaeker, Ernest Vankelecom (en achter hem: Guido Dieudonné). En Erik O? Die maakte de foto!

   

Lennik in Arconate, onze Italiaanse zustergemeente, oktober 2005 (tegenbezoek). We vieren het (uitgestelde) jubileum van 15 jaar verzustering. We verblijven bij gastgezinnen.

Delegatieleider van onze gemeente Etienne Van Vaerenbergh (die de verzustering als toenmalig Lenniks burgemeester aanging), tekent het boek van plechtigheden van de gemeente Arconate, samen met de burgemeester van Arconate. Ook onze Schepen van Cultuur Geert De Cuyper kijkt goedkeurend toe.