V O O R U I T   M E T   L E N N I K

LENNIK 2000 heeft ervaring, vernieuwing én ambitie

LENNIK 2000 presenteert zijn kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober.

Lijsttrekker is Etienne Van Vaerenbergh, 1ste Schepen, verantwoordelijk voor o.m. openbare werken, mobiliteit, toerisme, feesten, financiën. Hij is uiteraard ook gekend als gewezen burgemeester en voormalig parlementslid.
Al 4 verkiezingen lang haalt hij de meeste voorkeurstemmen in de hele gemeente, maar dit geeft nog niet automatisch het burgemeesterschap aan de politicus die bij de Lennikenaren het populairst is. LENNIK 2000 gaat nu dus resoluut voor algemene zetelwinst voor zijn lijst, want de grootste partij levert de burgemeester.

Als deel van de bestuursmeerderheid heeft LENNIK 2000 zes jaar lang hard gewerkt in het gemeentebestuur. De lijst is fier op de vele verwezenlijkingen die het uitzicht van Lennik duidelijk veranderd en verbeterd hebben. Vele vernieuwende projecten die op de sporen gezet zijn, passen in een meerjarenbeleid en zijn trouwens nog steeds in uitvoering of voorbereiding. Om deze vooruitgang verder te zetten, hanteert LENNIK 2000 de slogan "Vooruit met Lennik".

Deze dynamische en positieve uitstraling heeft LENNIK 2000 in staat gesteld om een sterke lijst te vormen, die ervaring én vernieuwing combineert. Dit is een - bij uitstek - lokale lijst, een toffe ploeg met gemotiveerde, onafhankelijke kandidaten die de Lennikse belangen voorop stellen.

 

Onderaan de lijst van LENNIK 2000 valt de andere Schepen op: Geert De Cuyper, als lijstduwer. Er is ook zeer veel gerealiseerd binnen zijn vele bevoegdheden: milieu en natuur, cultuur, jeugd, en sociale zaken.

De tweede plaats wordt bekleed door een vrouw: gemeenteraadslid Anne Wyckmans, bekend als duivel-doet-al in het verenigingsleven, gelauwerd jeugdschrijfster en tevens auteur van de gewaardeerde column in het infoblad van LENNIK2000.

Op de derde plaats, de jongste uittredende mandataris van LENNIK 2000: Geert De Baerdemaeker, die woont in Sint-Kwintens-Lennik. Met zijn Gaasbeekse wortels verdedigt hij meteen 2 deelgemeenten tegelijk.

Op 4 staat Ernest Vankelecom, de fractieleider van LENNIK 2000 in de gemeenteraad. En op 5 staat opnieuw een gekende vrouwelijke mandataris: Chris Van Belle.

Jonge kandidaten, Gunter Mignon op 6 en Wim Durang op 7, creatievelingen, komen opnieuw op.
Posities 8, 9, en 10 worden ingenomen door nieuwe kandidaten, respectievelijk Sonia Deblander, Dorien Herremans (19 jaar), en Bruno Moens (26 jaar). Alle drie zijn ze actief in het verenigingsleven.

Irène Brems-Kiekens en Julien De Mol op 11 en 12 zijn ook vertrouwde gezichten.
Jonge mama Katleen De Vos op 13 is dan weer een nieuwkomer, die mee de Eizeringse kleuren verdedigt.
Hilde Dieudonné vinden we op plaats 14; ze is niet de eerste in haar familie die politiek actief wordt, maar wel voor het eerst.
Nummer 15, Nils Dekaezemaeker is met zijn 18 jaar de benjamin van de lijst. Deze geëngageerde jongere neemt de fakkel over van zijn moeder Lisette Lafruit, die 6 jaar geleden kandidaat was op de lijst.
Op 16 en 17, twee dames met pit, en beiden nieuwkomers in de politiek: Bea Van Dingenen en Kris Derycke-Ledent.

Samen met lijstduwer Geert De Cuyper, duwt ook Erik O op 18, hij is actief in het Bureau van het Lenniks OCMW.

 

De lijst verenigt zo vaste waarden en de nodige ervaring, verfrist met 8 nieuwe kandidaten, een goed evenwicht man/vrouw, aanzienlijke jeugdige inbreng, en beschikt over een goede vertegenwoordiging van zowel Sint-Kwintens-Lennik en Sint-Martens-Lennik, als Eizeringen en Gaasbeek.

Met onze visie, neergeschreven in het uitgebreid verkiezingsprogramma van LENNIK 2000, biedt de lijst een vernieuwend en positief project aan de Lennikenaren.

Samen willen we Lennik kleur geven!

 

De originele, ludieke pre-campagne van LENNIK 2000, met kleurrijke silhouetten en slogans die aan het denken zetten, wil de troeven van deze open lijst in de kijker stellen:
diversiteit, visie, werkkracht, bestuursbekwaamheid, actief kleur en inhoud geven aan Lennik, verdediging van het Vlaamse karakter van onze streek (actie splitsing Brussel-Halle-Vilvoorde), sterke voeling met het dagelijkse leven in Lennik via het brede verenigingsleven, zichtbare resultaten, de motor van vernieuwing, enz.

De lijst pleit overigens ook voor een respectvolle, "propere" en milieuvriendelijke campagne, zonder een wildgroei van individuele foto's en rondslingerende affiches die het straatbeeld en de natuur zouden belasten.


KANDIDATEN GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 08/10/2006 :
individuele pagina's:

Terug naar onze hoofdpagina Verkiezingen
  

 

Vooruit met Lennik