OPNIEUW ANDERS DURVEN BESTUREN 

 

Gemeenteraadsverkiezingen Lennik - 8 oktober 2000


L.E.N.N.I.K. 2000 STELT VOOR:

DE L.E.N.N.I.K.-LIJST MET
19 OVERTUIGDE KANDIDATEN
VOOR EEN BRUISEND LENNIK

Op 8 september werd de lijst van L.E.N.N.I.K. 2000 officieel voorgesteld.

Lijsttrekker is Etienne Van Vaerenbergh, veruit (in voorkeurstemmen gemeten) de populairste Lennikse politicus. Hij was al geliefd burgemeester van Lennik van 1982 tot 1994 en wil dit met zijn ervaring, visie en totaalinzet nog eens overdoen, want het kan toch veel beter dan wat we de laatste zes jaar zagen. We kennen hem ook als de voorman van LENNIK 2000, Vlaams volksvertegenwoordiger voor VU&ID en als stichter-voorzitter van vele socio-culturele en welzijnsorganisaties in onze regio.

Op de tweede plaats zet LENNIK2000 bewust een vrouwelijke kandidaat die al langer in de kijker loopt: Anne Wijckmans. Duivel-doet-al: verpleegster, seniorenconsulente, jeugdauteur, coördinator bijscholing onthaalouders en kinderverzorgenden - en nu ook nog gemotiveerd onafhankelijk kandidaat voor de gemeenteraad.

Op de derde plaats pakt de lijst uit met Bülent Samanli, programmamaker voor de VRT-televisie. Bülent is van Turkse afkomst, maar perfect geïntegreerd nieuwe Vlaming en kandidaat namens SP-Lennik. Het nieuwe millennium ziet hij enthousiast als nieuwe uitdagingen.

Op vier en vijf staan Geert De Baerdemaeker en Gunter Mignon, twee jonge onafhankelijke kandidaten die actief zijn in het jaarmarktcomité en zeker als organisatoren van de jaarlijkse Prinskroegentocht. Als zij geen verstand zouden hebben van een "bruisend Lennik"!

Daarmee geeft LENNIK 2000 opnieuw duidelijk kansen aan vernieuwing door minstens 3 nieuwe kandidaten bij de eerste vijf plaatsen te zetten. Daarna volgen drie (VU&ID) van de aftredende gemeenteraadsleden: op 6 Marcel Herremans, ontegensprekelijk al jaren een van de meest actieve gemeenteraadsleden en gewezen OCMW-voorzitter en schepen. Op zeven Chris Van Belle en op 8 Ernest Vankelecom, die ook gekend zijn om hun opgemerkte en gewaardeerde bijdrage in de gemeenteraad en in het verenigingsleven. Met Geert De Cuyper, die de rol van lijstduwer vervult, kandideren zo maar liefst vijf van de zes aftredende, gedreven gemeenteraadsleden van LENNIK 2000 opnieuw.

Op 9 en 10 opnieuw twee jongeren: Evy Detri (onafhankelijk) en Wim Durang (VU&ID), beiden actief in een bloeiende jeugdvereniging en bestuursleden van de jeugdraad, Wim als coördinator. Evy werkte dan weer meer mee aan het jeugdwerkbeleidsplan. Wim is eveneens actief in andere adviesraden op gemeentelijke en grotere schaal en scoorde vorig jaar bij de parlementsverkiezingen een opgemerkte beginscore. Ook weer twee mensen die, zoals de vorige, het woord stilzitten niet kennen.

Op 11 en 14 staan nog nieuwe kandidaten: de dames Irene Brems-Kiekens en Lisette Lafruit, die de optimistische toon willen mee zetten. Elk vanuit hun eigen sociale achtergrond willen ze zich mee inzetten voor een rechtvaardig en vooruitstrevend beleid.
Op de plaatsen 12, 15 en 16 zetten kandidaten Julien De Mol (actief in het verenigingsleven), Daniël Van der Sypt (assistent- informatieambtenaar, voorzitter van de Lennikse VU-afdeling en vertegenwoordiger in het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap PWA) en Marleen Pierreux-Vercauteren (sociaal bewogen en nog zo één van die bruisende figuren) net zoals bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, hun geloof in de positieve kracht van LENNIK 2000 in de verf.

Samen met Marcel Herremans, kandideren ook de andere OCMW-raadsleden van LENNIK 2000, Alain Deleener (SP) en Guido Dieudonné (onafhankelijk) opnieuw en steunen mee vanop 13 en 17.

Net voor de lijstduwer Geert De Cuyper (VU&ID), al 12 jaar bekwaam fractieleider van de LENNIK 2000-fractie in de gemeenteraad, helpt Erik O (onafhankelijk), op 18, met zijn ervaring uit cultureel en sportief verenigingsleven, ten slotte mee streven naar een Lennik dat weer een trekpaard-functie voor het Pajottenland gaat opnemen.

Dit is een jonge en dynamische lijst, met vertegenwoordiging van de verschillende dorpen, geslachten en generaties en mensen met diverse achtergronden, rond een gemeenschappelijk opbouwend programma.
Kortom, de Lennikse kiezer kan gerust zijn: dit zijn negentien overtuigde kandidaten voor een bruisend Lennik, die durven opkomen voor
anders besturen: wat Lennik na 2000 zo hard nodig heeft!


De lijst van LENNIK 2000 - meer concreet...