JAAROVERZICHT 2003 LENNIK


19 januari :  Nieuwjaarsreceptie LENNIK 2000
Goede opkomst van sympathisanten van binnen en buiten Lennik. Gastspreker Godfried Van de Perre gaf een boeiende uiteenzetting over het Bruegelproject (ter bevordering van het streekeigen weefsel cultuur-natuur in de groene gordel rond Brussel), onze schepenen over de vooruitgang van onze gemeente.

21-22-23-24 februari :
Het 33ste Groot Lenniks Mosselfestijn van Vlaams Volksvertegenwoordiger Etienne Van Vaerenbergh en zijn ploeg werd opnieuw een duidelijk succes. Wist je dat 75% van de hoofdschotels mosselen zijn, hoewel ook gebraad en speciale schotel op het menu staan. Vier dagen lang een hartverwarmende opkomst van vele sympathisanten, een duidelijk signaal van waardering voor onze inzet.

4 april :  Jaarlijks “Dankfeestje” voor de vele tientallen vrijwillige helpers aan het Mosselfeest, gezellig onderonsje.

18 mei :  Federale parlementsVerkiezingen
Verkiezingen voor Kamer en Senaat, met provinciale en nationale lijsten. Meer en meer ergernis rond de niet-splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde, die leidt tot georganiseerde protestactie van de burgemeesters in Halle-Vilvoorde. Telling van stemmen uit het buitenland in het kanton Lennik schept verwarring over de schijnbare aangroei van Franstalige stemmen in onze streek.

5 juli :   Het bestuur van VU-Lennik zet Fons Van den Bossche, die 80 jaar was geworden, in de bloemetjes, voor zijn jarenlange belangrijke inzet in het bestuur. Het werd een gezellige avond.

11 juli : Feest van de Vlaamse Gemeenschap in Lennik
Succesvol en prachtig omkaderd programma, Kasteel van Gaasbeek, in samenwerking met het Bruegelproject

Zomer :  de diverse dorpsfeesten en andere zomerse evenementen en happenings in onze gemeente, vaak met stevige ondersteuning van het gemeentebestuur, zorgen voor het Bruisend Lennik, waar we ons goed bij voelen

4-5 oktober :  Etentje LENNIK 2000
Uitstekende sfeer, tevreden organisatie, fijn ontmoetingsmoment met talrijke bezoekers en heerlijke zalm & kipfilet. Bij de gratis tombola moest men de opgetelde buikomtrekken schatten van de 19 kandidaten van LENNIK2000 bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen (1816 cm… een bewijs van een bruisend Lennik?).

22 november :  Jaarmarkt Lennik
Naar gewoonte ontbrak LENNIK 2000 niet met een sympathieke actie en deelde enkele honderden ballonnetjes en balpennen uit.

 

En dan was er ook nog: